سریال The Last Man On Earth یا آخرین مرد روی زمین فیلمی کمدی، اکشن/درام و ظاهرا ساختهی Will Forte، بازیگر نقش «فیل تندی میلر» است. داستان سریال در یک محیط فرازمانی و پسارستاخیزی اتفاق میافتد. زمانی که تمام مردم کرهی زمین بر اثر ویروس ناشناختهای یک به یک میمیرند و در پایان فیل تندی میلر خودش را بازماندهی تمام نسل آدمیان، و آخرین مرد روی زمین میبیند.
تریلر اپیزود یک از فصل اول این سریال را ببینید.
این تنهایی، فیل/تندی را به اوج بیکسی میرساند و او به تقلید نقش تام هنکس در فیلم دور افتاده (Cast Away (2000)) به گفتگو با اشیای مختلف و نامگذاری بر روی آنها میپردازد تا شاید از تنهایی او کمی کاسته شود. گاهی مانند داستان کوتاه «عروسک پشت پرده» صادق هدایت به سراغ مانکنهای زنانه میرود و گاهی دیوانهوار با ماشینهای لامبورگینی در بزرگراهها بولینگ بازی میکند! ماشینها را بهم میکوباند و از انفجار آنها برای لحظهای کوتاه لذت میبرد.
به هر حال دیدن این سریال کمدی و نسبتاً جذاب برای دوستداران چنین سبکهایی و مخصوصا علاقمندان تام هنکس و فیلم دور افتاده (و لحظهی طلایی روشن کردن فندک، پس از نجات او) میتواند تجربهی جذابی باشد. اما تفاوتهایی نیز وجود دارد و این بار این فردِ تنها مانده در امریکا، در یک شهر شلوغ بیکس شده و اینبار تمامی امکانات مدرن شهری از دستگاههای مجلل الکترونیکی تا تابلوهای بیقیمت رامبراند و ونگوگ در اختیار او قرار دارد و او میتواند بیاینکه نیاز به پاسخگویی به کسی داشته باشد نسخهی اصل تابلوی مونالیزا را در سالن پذیرایی هر خانهای از خانههای هر شهرِ هر کشوری که دوست دارد، بیاویزد.
خطر لو دادن داستان سریال The Last Man on Earth
اما این تنهایی دو سالهی فیل/تندی بالاخره به پایان میرسد و او زنِ زنده و بازماندهی دیگری را مییابد و او که حالا خودش را از تنهایی و از فشار جنسی بینیاز به مجلههای بزرگسالان و خودارضایی میبیند، حاضر میشود برای دستیابی به رابطه جنسی با آن زن دست به یک ازدواج سنتی در کلیسا بزند. کمی از این ازدواج (فقط به نیت سکس) نمیگذرد که بازماندهگان زن (و بعدها مردِ) دیگری سر و کلهشان پیدا میشود و رابطهی بین فیل/تندی و زنها و شکل نیاز او به آنها و نیاز به ازدیاد جمعیت و زاد و ولد در آنها شکل تازهای پیدا میکند.
چند نکته
- از موضوعات جالب این سریال جدا از ایدهی اصلی آن، وجودِ آدم و حوا و لیلیث ابتدایی پیدایش زمین، اما اینبار در آخرالزمان است.
- مسالهی پخش ویروس و بیماری و مشکل وجود جنازههای بیشمار، اگر چه در فصل اول چندان پرداخت نمیشود اما در فصلهای بعد کمی به جزئیات آنها اشاره میشود. در کل با این قضیه که وجودِ ویروس و دلایل بیماری و علت مرگ و میر بر سر چه بوده و چه اهمیتی داشته با سازندگان سریال کاملا موافقم و نیازی نمیبینم که بیش از این به این موضوع پرداخته شود.
- موضوع انقضای 2/3 سالهی بنزین و سوخت خودروها، گرچه در خلال داستان به طور مختصر و کلی به آن پرداخت میشود، اما در فصلهای آخرین به عنوان یک «مشکلِ بیدلیل حل شده» در ذهنِ مخاطب باقی میماند.